Hyaluronzuur: Cosmetica van binnenuit

scroll

Hollywoodsterren willen geruchten rond hun opvallend tijdloze uiterlijk altijd liever ontkennen. Hun officiële geheime recept: veel beweging, voldoende slaap en gezonde voeding. Natuurlijk laten nicotine, te veel alcohol en teveel zonnebaden hun sporen na in de loop der jaren. Maar waarom vertoont een blik in de spiegel diepe rimpels en slappe contouren, zelfs als men een gematigde levensstijl heeft?

Het antwoord ligt, zoals zo vaak, in onszelf, en wel meer bepaald in onze lichaamscellen. Want daar wordt constant hyaluronzuur geproduceerd. Helaas blijft deze betovering niet ons hele leven duren..

Als een vulstof draagt hyaluronzuur bij aan de veerkracht van de huid, het kan visueel kleine rimpels corrigeren en de uniformiteit van huidpigmentatie ondersteunen. Op oudere leeftijd neemt de eigen productie van hyaluronzuur echter af. Babyhuid is glad en zeer elastisch omdat het een hoge concentratie aan hyaluronzuur bevat. Maar eens de 30 gepasseerd, neemt het niveau van hyaluronzuur stelselmatig af. De huid wordt droger en het vermogen zichzelf te regenereren neemt gestaag af. Het resultaat: De eerste kleine rimpels. 

Eens de 30 gepasseerd, neemt het niveau van hyaluronzuur stelselmatig af. De huid wordt droger en het vermogen zichzelf te regenereren neemt gestaag af. Het resultaat: De eerste kleine rimpels.

Op 40-jarige leeftijd is de eigen hyaluronzuurproductie van het lichaam nog steeds rond de 40%, op 60-jarige leeftijd, is dit nog maar slechts ongeveer 10%. Hyaluronzuur maakt deel uit van het bindweefsel en wordt in bijna elke lichaamscel aangetroffen. Het komt in hoge concentraties voor op bepaalde plaatsen in het lichaam.

Ongeveer de helft van het hyaluronzuur zit in de huid. Het wordt geproduceerd door bindweefselcellen in het onderhuidse weefsel, is het hoofdbestanddeel van het vulmateriaal tussen de huidcellen (bindweefselmatrix), en ondersteunt collageen- en elastinevezels en structurele eiwitten.

Hyaluronzuur en collageen zijn cruciaal voor het behoud van de structuur in de huidlagen. Collageen geeft de huid haar sterkte als een vezelcomponent en hyaluronzuur zorgt voor de nodige voedingsstoffen inclusief vocht. Hyaluronzuur houdt het collageen daardoor vochtig en elastisch.

Productaanbeveling

Hyaluronzuur - Schoonheid van binnenuit (bestellen)

powered by webEdition CMS