Wat als het even niet meezit?

Lien Robberechts (Fit Met Lien)

scroll

Op vakantie vroeg ik mijn lief over het laatst (lekker ijdel) wat hij het leukst aan ons vond. Dat we allebei zo positief in het leven staan, antwoordde hij. Dat klopt: we zijn allebei optimisten en zitten vol ambitie en levenslust. Ik kan 's morgens niet wachten om uit bed te springen en aan de dag te beginnen... Mijn lieve vriend geraakt 's avonds dan weer moeilijk in bed omdat hij nog met allerlei projecten bezig is... Maar wat als het dan eens serieus tegenzit?

Het liefst van al had ik 48 uur in één dag, maar af en toe komt het toch eens voor dat ik de dag het liefst gewoon zou overslaan. Als ik een trage tijd loop, slecht nieuws krijg op het werk en vervolgens mijn lekkere lunch thuis vergeten ben, kan ik behoorlijk chagrijnig worden. First World Problems, natuurlijk, maar toch krijgen we allemaal dagelijks met deze kleine onhandige dingetjes te maken. Hoe reageer jij dan? Kruip je voor tv en eet je een zak chips (of twee) leeg? Of zoek je een andere oplossing?

Liefst van al kies ik natuurlijk voor de chips en de chocolade, maar in the end weet ik dat ik me daardoor eigenlijk alleen maar slechter ga voelen. Wat valt er dan wel te doen? In de eerste plaats is het een goede zaak om er sterk op te staan: als je je goed in je vel voelt is het gemakkelijker om je problemen aan te vallen. Voldoende sporten, lekker slapen en gevarieerde voeding zorgen voor een grote mentale weerbaarheid. Vandaar mijn keuze op Pure Encapsulations Sport 365 in te nemen in de ochtend. Zo ben ik zeker dat ik alle vitamines en mineralen binnen heb... Als je sterk in je schoenen staat, kan je soms zelfs moeilijke kwesties voorzien en voorkomen...

Wat als je er dan toch moeilijkheden op je pad krijgt? Kruip je dan onder een dekentje en doe je alsof de wereld even niet bestaat? Wel, ja, af en toe kies ik daar wel voor. Hoezo dan? Soms kan het al zalvend werken om een nachtje goed te slapen. Hoe groot the troubles ook zijn: af en toe kan er miraculeus tegen de ochtend een oplossing in je opgekomen zijn of lijkt de miserie minder groot bij zonsopgang.

Heeft het niet geholpen een nachtje over je probleem te slapen? Dan moet je je hoofd misschien nog wat verder leeg te maken. Verbaast het iemand dat ik op zo'n moment ervoor kies lekker te gaan sporten? Niets brengt zoveel raad als een goede run naar mijn gevoel. Ook een lekkere zwemsessie kan voor mij helpen: brengt het geen oplossing, dan voel ik me er alvast beter door. Een wandeling – bij voorkeur in het gezelschap van een rationele gesprekspartner – brengt ook steeds soelaas als het om first world troubles gaat. Nog steeds geen oplossing? In zo'n geval kies ik voor de radicale maatregelen en bel ik la mama op. Een kopje thee, twee dikke tranen en doosje kleenex – aangereikt door de liefste vrouw ter wereld – later zie ik de zaken dan meestal wel weer wat rationeler in.

powered by webEdition CMS