'Uit mijn comfortzone'

Anne Zagré

scroll

Ik doe al jarenlang aan topsport. En elk seizoen lijkt op het vorige. Maar de laatste twee jaar waren volledig anders, want blessures zetten alles op zijn kop!

Moeilijkste seizoen uit carrière

Het laatste seizoen was het moeilijkste van mijn carrière want ik had jammer genoeg twee zware blessures die me aan de kant hielden. Nadat ik een kruis maakte over mijn seizoen, kon ik begin oktober opnieuw beginnen trainen. Ik was gemotiveerder dan ooit. Maar ondanks enkele weken rust was ik nog steeds niet van mijn blessure verlost.Wat moest ik nu doen? Ik was zo ontgoocheld en radeloos dat ik dacht dat dit het einde van mijn sportcarrière betekende.

Na meerdere doktersadviezen besloot ik PRP-injecties te laten plaatsen ter hoogte van mijn hamstrings. Het seizoen hervatten met een behandeling is demotiverend, want het enige dat ik wou was trainen en tot het uiterste gaan.

Gelukkig word ik goed omringd. Ik heb een fantastisch team van trainers, artsen en sponsors zoals Pure Encapsulations . Dankzij de voedingssupplementen van Pure Encapsulations krijg ik elke dag voldoende voedingsstoffen binnen. Als topsporter neem ik voornamelijk ijzer om zware vermoeidheid tegen te gaan. Magnesium helpt dan weer tegen krampen die kunnen opzetten na een lange periode van inactiviteit.

Dankzij de voedingssupplementen van Pure Encapsulations krijg ik elke dag voldoende voedingsstoffen binnen

Leven in het 'nu'

De afgelopen maanden heb ik aanvaard buiten mijn comfortzone te gaan, want ook al zijn blessures het slechtste wat een atleet kan overkomen, uit elke negatieve ervaring vloeit iets positiefs voort. Ik kan niet anders dan lessen trekken die me later zullen helpen, zowel op sportief als menselijk vlak. Het is op de moeilijkste momenten dat je jezelf leert kennen. Zo heb ik facetten van mijn persoonlijkheid ontdekt waarvan ik niet wist dat ik ze had.

Mijn perikelen hebben me geleerd geduldig te zijn en in het nu te leven. Gewoonlijk ligt alles vast: mijn trainingen, de sessies bij de kiné, de buitenlandse stages en mijn eerste wedstrijden. Vandaag bekijk ik alles dag per dag. Ik voel dat ik dag na dag, week na week progressie maak en dat is het voornaamste!

Het is op de moeilijkste momenten dat je jezelf leert kennen. Zo heb ik facetten van mijn persoonlijkheid ontdekt waarvan ik niet wist dat ik ze had.

Ik leef in het nu en geniet ook meer van een training die ik zonder pijn kon afwerken of van momenten waarbij ik tot het uiterste kon gaan. Dit klinkt misschien evident, maar als je belangrijke doelen voor ogen hebt, concentreer je je vaak op D-day en leef je bijgevolg minder in het moment.

Vandaag gaat het goed! Samen met mijn team neem ik de tijd om stap voor stap te herstellen. Dit vraagt tijd, maar ik blijf geduldig. Wat mag je nog meer verwachten? Vandaag kan ik opnieuw diepgaan tijdens een training en dat doet me enorm veel plezier.

Klik hier voor meer informatie over de samenwerking tussen Anne zagré en Pure Encapsulations. 

powered by webEdition CMS