Cynthia Bolingo - Een zonnige dag in Berlijn

Cynthia Bolingo

scroll

Elke keer weer, moeten wij als topatleten een bron van motivatie vinden. Cijfers, een plaats, een halve finale, een finale, een kwalificatie, een titel om te verdedigen, een naam om te vertegenwoordigen...  Wat dan ook.

Wij zijn nochtans met te veel, te veel kandidaten voor weinig plaatsen, het is zoals bij een stoelendans. Een beetje muziek in de oren, een beetje, niet te veel, enkel tijdens de opwarming. Wees geconcentreerd want bij het startschot vertrekken we, of we nu klaar zijn of niet. De tijd wacht niet op ons, de cijfers nog minder. Die cijfers beïnvloeden onze status als atleet, door constant met ze te flirten, vergeten we soms dat die nummers niet kunnen bepalen wie we zijn. Op mijn 25e besef ik dat deze mooie sport die ik beoefen een echte levensles is.

Één van mijn mooiste seizoenen

Een zonnige dag in Berlijn [7 augustus 2018]. Het is warm, heel warm, maar daar houd ik van. Ik voel dat ik in mijn element ben, dat ik ben waar ik moet zijn. Van nature ben ik heel zen, maar die keer was ik dat niet, verre van. Het is tijd om naar de callroom te gaan, het is tijd om te beseffen dat het langverwachte moment is aangebroken. Het is nu of nooit.

Alle voorwaarden om een perfecte of bijna perfecte race te lopen waren aanwezig. Of in ieder geval toch de race die me zou toelaten om niet onopgemerkt de revue te passeren, zonder mijn vorm van het moment te kunnen tonen. Toen ik over de aankomstlijn liep, wist ik met mijn vreugde geen blijf.

Het was mijn eerste Europees Kampioenschap ooit, in welke categorie dan ook, mijn eerste individuele halve finale, mijn eerste Europese top 5 met de 4x4. Aan het einde van die race had ik het gevoel dat ik iets ongelooflijk had gepresteerd. Als er achter elke grote man een vrouw schuilgaat, dan gaat er achter elke persoonlijke overwinning een gans team schuil. 

Ik heb mijn team heel zorgvuldig gekozen, omdat elk detail telt. Onder hen Pure Encapsulations : gecertificeerde voedingssupplementen. Een breed scala aan producten, het ene al wat nuttiger dan het andere.Mjn favorieten zijn ijzer, magnesium en B-complex. Nogmaals: Het afgelopen seizoen was een van mijn mooiste atletiekseizoenen.

Ik heb mijn team heel zorgvuldig gekozen, omdat elk detail telt. Onder hen Pure Encapsulations : gecertificeerde voedingssupplementen.

Lees hier meer over het partnership tussen Pure Encapsulations en Cynthia Bolingo. 

powered by webEdition CMS