Lien Robberechts

Maak kennis met onze nieuwste blogger

scroll

'Omschrijf jezelf in vijf woorden'Wie heeft die opdracht niet gekregen tijdens kennismakingen of misschien zelfs een sollicitatiegesprek? Vroeger kreeg ik bij dit soort vragen spontaan zweethandjes en een instant blackout. Ondertussen is dat dankzij een kick-ass portie zelfvertrouwen wel veranderd... Wie ben ik? Dat kan ik u zonder problemen in vijf woorden (of net ietsje meer) vertellen.

Tijd om het roer om te gooien

De tijd dat ik van zelfbewustzijn koud zweet kreeg, ligt eigenlijk nog niet eens zo ver achter mij... Een jaar of drie geleden, kan ik gerust stellen, was mijn zelfbeeld niet echt wat het zou moeten zijn. Ik was net afgestudeerd, genoot van het leven, maar zat tegelijk niet zo lekker meer in mijn vel. Tijdens mijn studententijd waren er zichtbaar kilootjes aangeslopen... Tijd om het roer eens grondig om te gooien!

Tegelijk met het werkleven startte voor mij ook een nieuwe levensstijl. Een veeleisende weinig-gestructureerde job in de theaterwereld verplichtte mij om mijn structuur ergens anders te gaan zoeken. Gezond lekker eten en regelmatig sporten werden toen de basis om mijn hoofd leeg te maken. Opeens gebeurde wat ik zo lang niet had gekund als student: ik werd slank, energieker en sterker. Al snel kwam ook het besef dat hierdoor echter niet zoveel gelukkiger werd. Ik miste een grotere uitdaging dan alleen kilootjes afvallen...

Marathons

Niets bood mij op dat moment zoveel voldoening als hardlopen en plots had ik mij uitdaging gevonden. Marathonlopen. Een historische afstand. Een legendarische uitdaging. Eén koude winter lang trainde ik van 10 naar 35 kilometer. Blauwe tenen, pastafestijnen, meefietsende vrienden en duizenden volgers op Instagram die op den duur mijn verhaal gingen volgen... Het hoorde er allemaal bij. Tot dat ene moment dat je het echt bewijzen moet: voor mij was dat op 9 april 2017. Een bloedhete dag, maar verdorie, die marathon van Rotterdam heb ik toch uitgelopen! En inmiddels ligt de tweede in Amsterdam op 15 oktober in het verschiet! Nog nooit heb ik me zo krachtig gevoeld... Onverslaanbaar...

Balans

Met het marathonlopen werd mijn gezonde levensstijl op scherp gesteld. Ik heb het geluk vier keer per week te mogen lopen, af en toe wat yoga te doen en daarnaast ook nog lekker en gezond te eten! Voor mij voelt het alsof het nooit anders gegaan is. I am living the dream. I am the lucky one.

Hoe zou ik mezelf na deze 'reis' omschrijven? Ik ben een doorzetter: dat leer je in die 42 kilometer wel. Tegelijk voel ik me in balans, vrouwelijker dan ooit en optimistisch ingesteld. Je haalt die finish immers niet door bij voorbaat al te stellen dat je iets niet kan. Tot slot leer je ook de grootste supporters kennen in dit proces: vrienden, familie, een goed lief aan de zijlijn... Ik ben ze zo dankbaar!

Pure Encapsulations Sport 

Als marathonloper kreeg ik de kans om Pure Encapsulations Sport 365 uit te testen. Je bent immers bijna elke dag aan het trainen en dan kan je wat ondersteuning wel gebruiken. Mag ik een zesde woord aan de omschrijving van mezelf toevoegen? Rationeel... Achterdochtig misschien zelfs. Ik geloofde er weinig van dat zo één capsule per dag mij zou helpen. Tegelijk was ik wel nieuwsgierig en besloot ik het product een kans te geven. Het feit dat ik hier nu schrijf als een van de gezichten van Pure Encapsulations zegt wellicht al veel over het resultaat dat ik ondervond. De volgende blogs neem ik jullie graag mee in mijn (gezonde) leven en mijn marathonavontuur, terwijl ik jullie wat meer over de effecten vertel!

powered by webEdition CMS