Vaak gestelde vragen

We hebben voor u de vaakst gestelde vragen samengevat en direct beantwoord. Nog vragen? Stuur ze ons per mail aan info@purecaps.be en we beantwoorden ze met plezier.

Wat verstaat men onder hypoallergene formulering?

De producten van Pure Encapsulations® onderscheiden zich onder andere, omdat ze een hypoallergene formulering vertonen. Dit betekent dat ze vrij zijn van lactose, fructose, gluten en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Door het gebruik van capsules, poeder of vloeistoffen kunnen toevoegingen zoals bv. vulstoffen en bindmiddelen volledig vermeden worden. De preparaten van Pure Encapsulations® zijn derhalve ook voor allergische en gevoelige personen die bepaalde voedingsstoffen niet verdragen uiterst geschikt.

Wat verstaat men onder pure stoffen?

De pure stoffen van Pure Encapsulations® staan voor onafhankelijk geteste micronutriënten van de hoogste kwaliteit. De innovatieve combinaties van micronutriënten zorgen voor een optimale opname in het lichaam en een maximale verdraagzaamheid. Het pure stof principe verzekert bovendien het consequent afzien van o verborgen toevoegingen en kleurstoffen.

Kan men de capsules openen?

Bij capsules uit plantenvezels is dit gedeeltelijk mogelijk. Het is echter niet aan te raden bij producten die bv. vitaminen uit de B-groep bevatten, aangezien deze vitaminen een intensieve geur en smaak kunnen hebben (bv. nutriënt 950®E). Ascorbylpalmitaat (antioxidans) is niet wateroplosbaar, waardoor de meeste capsule inhouden niet volledig in water oplossen. Bij softgel capsules (gelatine capsules), zoals bv. Teunisbloemolie of CLA 1000 mg, is oplossen omwille van de water onoplosbare samenstelling van de inhoud niet mogelijk. Gelatine capsules kunnen ook gekauwd worden en dan ingeslikt worden, maar dit is niet altijd aan te bevelen vanwege de intensieve smaak van sommige stoffen.

Waarvoor dient het droogmiddel in de fles?

Om het product tegen vochtigheid te beschermen bevindt zich een droogmiddel (vochtigheidsabsorbeerder) in de fles. Deze kan ofwel de vorm van een kleine cilinder hebben of kan bij poeders ook een klein zakje zijn. Het daarbij gebruikte silicagel is een vorm van kiezelaarde en heeft een poreuze moleculaire structuur, die lijkt op een spons, en zo vochtigheid kan absorberen. Het droogmiddel moet in de fles blijven, omdat het overtollige luchtvochtigheid opneemt en zo voor de stabiliteit van de micronutriënten zorgt.

Hoe worden de producten het best bewaard?

Idealiter worden de producten in hun originele verpakking bewaard. De capsules moeten altijd afgeschermd worden van vochtigheid, verhoogde kamertemperatuur, hoge luchtvochtigheid en zonlicht. Deze invloeden kunnen de houdbaarheid negatief beïnvloeden. Indien de producten in een capsulebox worden geplaatst, mogen ze daarin niet langer dan 1 week bewaard worden. Idealiter worden de capsuleboxen dagelijks opnieuw gevuld.

Hoe moet het aanbevolen gebruik „tussen de maaltijden“ begrepen worden?

“Tussen de maaltijden” betekent, dat het product nuchter, resp. ten minste ½ uur voor of 1 ½ uur na het eten moet genomen worden. Dit gebruik wordt aanbevolen, indien de micronutriënten ofwel een invloed hebben op de zuurtegraad van de maagzuren (bv. Alkalisch poeder) of door de maagzuren of voedingsbestanddelen geïnactiveerd worden (bv. aminozuren, speciale enzymen). Daarom is het op tijd innemen van de micronutriënten belangrijk.

Welke factoren beïnvloeden de verdraagzaamheid van de pure stoffen?

Naast de individuele gevoeligheid speelt ook het tijdstip van inname een belangrijke rol bij de verdraagzaamheid van micronutriënten. De meeste vitale stoffen kunnen bij de maaltijden genomen worden en bij vetoplosbare stoffen, zoals vitamine D verbetert dit ook hun beschikbaarheid in het lichaam. Sommige voedingsstoffen, zoals bv. aminozuren of bepaalde plantenextracten, moeten tussen de maaltijden ingenomen worden om een optimale opname te waarborgen. Bij gevoelige personen kan echter de aanvoer tussen de maaltijden vaak tot verminderde verdraagzaamheid leiden. In dit geval is het aan te bevelen de producten algemeen bij de maaltijden in te nemen. Bovendien is het raadzaam, de capsules met voldoende vloeistof, bij voorkeur water, in te nemen, wat tot een snelle opname met de beste verdraagzaamheid bijdraagt.

Wat zijn geactiveerde vitaminen?

Geactiveerde of bioactieve vitaminen hebben het voordeel, dat ze snel en totaal (zonder metabolische tussenstappen) voor de talrijke stofwisselingsprocessen in het organisme ter beschikking staan. Door deze eigenschappen vertonen geactiveerde vitaminen een uitstekende effectiviteit.

Zijn de producten van Pure Encapsulations® ook voor kinderen geschikt?

Kleine kinderen kunnen capsules moeilijk inslikken en de dosering van de vitaminen en mineraalstoffen is in regel te hoog. Voor schoolgaande kinderen volstaat het echter vaak, dat men de aangeraden dosering aanpast. Zo kunnen vele pure stoffen ook gemakkelijk bij kinderen gebruikt worden, zoals het product “All-in-one”. Vraag voor elk gebruik raad aan uw arts of apotheker.

Wat is het verschil tussen Magnesium citraat en Magnesium glycinaat?

Magnesium citraat is een optimale biologisch beschikbare magnesiumverbinding en kan daarom zeer gemakkelijk door het lichaam opgenomen worden, wat ook de reden is voor de goede verdraagzaamheid. Bijzonder gevoelige mensen (die citraat niet verdragen, gevoelig spijsverteringsstelsel) of sporters (tijdens sportieve inspanning) kunnen Magnesium glycinaat (magnesium gebonden aan het aminozuur glycine) als meer ontziend alternatief gebruiken.

Wat is het verschil tussen Vitamine C en Vitamine C 1000 gebufferd?

Het preparaat Vitamine C 1000 gebufferd bevat 480 mg puur Vitamine C, dat in basische mineraalzoutverbindingen (Calcium-, Natrium-, Kaliumascorbaat) gebonden is. Men spreekt van een pH-neutrale vorm van Vitamine C. Aangezien het zuuraandeel geringer is, wordt dit maagvriendelijk Vitamine C graag aanbevolen aan gevoelige personen.

Hoe wordt Vitamine D3 van Pure Encapsulations® gewonnen?

Vitamine D3 wordt hier natuurlijk uit Lanoline (wolvet) gewonnen, wat bij het scheren van de schapen als nevenproduct wordt verkregen. Het dier wordt geen schade toegebracht en de grondstof is dus voor de meeste vegetariërs geschikt. Uit de natuurlijke bron Lanoline wordt 7-Dihydrocholesterol geëxtraheerd en met behulp van ultraviolet licht in Cholecalciferol (Vitamine D3) omgezet. Het eindproduct wordt gereinigd en door onafhankelijke, externe laboratoria getest op verontreinigingen. Voor Vitamine D3 liquid (bevat 1000 IE Vitamine D3/druppel) wordt als draagstof neutrale olie (middellange triglyceride) gebruikt.

powered by webEdition CMS